Reistips

Of je nou de Alpen opzoekt, naar het hoge noorden reist, of lekker in eigen land blijft, als je gaat winterkamperen zijn er verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. De koude temperaturen en de dikke pakken sneeuw in de winter zorgen ervoor dat je je goed moet voorbereiden op de reis. Maar het is net zo belangrijk dat je tijdens de reis aandacht schenkt aan een aantal dingen. Misschien wel de belangrijkste reistip is dat je vooraf goed uitgerust moet zijn. Over slecht onderhouden bergpaden of ondergesneeuwde snelwegen rijden is een stuk lastiger dan normaal rijden, en kan dus zeer vermoeiend zijn. Hieronder lees je wat verder de beste tips zijn voor kamperen in de winter.

Je auto en caravan op en top uitgerust

Als je een auto met een getrokken caravan hebt, is het natuurlijk belangrijk om sneeuwkettingen om de wielen van je auto te hebben. Bij de getrokken caravan heeft dit geen zin, aangezien de wielen worden aangedreven door de auto. Als je met een camper reist, zijn sneeuwkettingen daarvoor wel weer een noodzaak. Let onderweg ook op dat je niet te hard rijdt. Sneeuwkettingen zorgen ervoor dat je alleen op minder hoge snelheid veilig kunt rijden. Als je op wintersport gaat, kun je ook een dakkoffer op je auto hebben. Controleer altijd of deze goed bevestigd is. Het is slim om eerst een stukje te rijden en dan te kijken of alles nog in orde is. Als laatste: zorg ervoor dat je accu en oliepeil in orde zijn. Je wilt natuurlijk niet stil komen te staan in een afgekoelde auto.

Overige tips voor een topvakantie

Als je op reis gaat, is het eerste waar je aan denkt of je je papieren wel mee hebt. Paspoorten, rijbewijzen en autopapieren mogen niet ontbreken. Als je gecontroleerd wordt, is het slim om deze dicht bij de hand te hebben. Veel landen eisen daarnaast dat je over een speciaal vignet beschikt. Als je deze niet hebt, mag je niet op bepaalde wegen rijden. Dit zou jammer zijn: ben je net door een reeks haarspeldbochten gereden, blijkt dat je helemaal niet verder de berg op mag. Voorkom dus ongemakken en zorg ervoor dat je van jouw reisbestemming weet wat er de eisen en regels zijn.